INCREDIBIL! Cum a ajuns un vânzător de alune unul dintre cei mai mari miliardari din Asia

Lui Che Woo este un magnat de 87 de ani cu afaceri în domeniul imobiliarelor, jocurilor de noroc şi ospitalităţii.

Numele său apare pe clădiri universitare, a primit onoruri din partea Reginei Elisabeta şi, pentru un timp, a fost al doilea cel mai bogat om din Asia, notează businessmagazin.ro.

Miliardarul care în adolescenţă vindea alune pentru a se întreţine îşi dezvăluie povestea într-un interviu pentru publicaţia Fortune.

Che Woo a renunţat la şcoală în clasa a şasea, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, perioadă în care era obişnuit să vadă cum oamenii "mureau de foame".

Mai mult, nu îşi poate scoate din minte ziua în care a văzut un act de canibalism, a declarat el într-un interviu pentru Fortune.

"Îmi amintesc cu exactitate cu ce se confruntau oamenii din jurul meu în tot acest timp", a afirmat miliardarul.

Printre altele, a fost o primă lecţie de responsabilizare economică pentru cel care avea să devină preşedintele K. Wah Group şi Galaxy Entertainment.

""Voi, chinezii, sunteţi săraci şi analfabeţi" ne spuneau pe atunci japonezii", a spus Che Woo.

La sfârşitul războiului, Lui a lucrat alături de unchiul său într-o companie de comercializare a pieselor auto. Când a plecat din firmă, pe la aproximativ 20 de ani, a auzit despre echipamentul miliar scos la licitaţie în Japonia şi cu banii strânşi şi-a cumpărat buldozere.

Cu noile maşinării achiziţionate a câştigat bani profitând de stadiul precar, de muncă manuală, în care se afla Hong Kong-ul după război. Afacerea s-a extins treptat, ocupându-se iniţial de revendicarea zonelor afectate de lupte.

Ulterior, a pus în vânzare materiale de construcţii şi a avansat, încet-încet, spre industria hotelieră.

"Totul a ţinut de oportunitate. Am avut noroc", a spus el în mod repetat despre perioada în care a început să facă bani, acum şase decenii. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu