INCREDIBIL! Ce au găsit chirurgii în ochii unei bătrâne (FOTO)

27 de lentile de contact au fost găsite pe ochii unei bătrâne programată să se opereze de cataractă la un spital din Marea Britanie.

O masă compactă de alte 17 lentile au fost descoperite la operație, iar alte 10 fuseseră detectate înainte de intervenția chirurgicală, în luna noiembrie anul trecut, de către medicii de la Solihull Hospital.

Detaliile incidentului primul de acest gen din analele medicale mondiale, au fost publicate în British Medical Journal.

Medicul specialist în oftalmologie Rupal Morjaria a declarat că echipa sa a fost siderată de de descoperire, scrie b1.ro

"Nicunul dintre noi n-am mai văzut așa ceva vreodată," spune ea. "Era o masă considerabilă. Toate cele 17 lentile erau sudate una peste alta. Am fost surprinși că pacienta nu și-a dat seama deoarece ar fi trebuit să fie foarte iritant să stai cu așa ceva pe ochi."

Pacienta în vârstă de 67 de ani a declarat medicilor că nu a realizat că are lentile vechi rămase pe ochi și a crezut că totul se datorează uscăciunii și vârstei.

Ea a recunoscut deasemenea, că nu a mers cu regularitate la optometrist.  

Nu se știe cu exactitate cât timp bătrâna a stat cu lentilele stocate pe ochi, dar femeia purta lentile lunare de 35 de ani!

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »