Incredibil! Ce a păţit un bărbat după ce a dormit doar 5 ore pe noapte

Un bărbat a decis să testeze o teorie controversată dormind doar 5 ore pe noapte și a dezvăluit ce i s-a întâmplat după șapte zile de experiment. 

"Somnul polifazic" este o metodă de a recupera somnul pierdut sau cel puțin așa se spune. Acest program presupune să dormi patru ore și jumătate în timpul nopţii și de două ori în timpul zilei, nu mai mult de 20 de minute, adică un total de puțin peste 5 ore de somn zilnic.

Deși specialiştii nu sunt deloc încântaţi de somnul polifazic şi avertizează că un astfel de program nu trebuie menţinut pe termen lung, Ryan Bergara s-a hotărât să facă acest experiment.

"Prima și a doua zi au fost extrem de dificile pentru mine. Îmi era greu să adun energia necesară pentru a merge la serviciu și pentru activitățile zilnice. În a cincea zi îmi era deja greu să mă concentrez, mi se închideau ochii. În a șasea zi au apărut durerile de cap și nu am avut niciun pic de motivație să fac ceva. Uitam ce voiam să spun", a povestit Ryan. Bărbatul a rezistat în acest ritm doar şapte zile.

Alon Avidan, un medic specialist al universității UCLA, a vorbit despre efectele negative pe care “somnul polifazic” le poate avea asupra organimsului. Efectele includ timpul mai mare de reacție, probleme de memorie, probleme cognitive, lipsa creativității și iritabilitate.

"Somnul polifazic nu este o idee bună. Ideal e să dormi 8 ore. 5 ore şi 10 minute poate fi ideal pentru persoanele care oricum nu dorm mult. Dar aceşti oameni sunt foarte rari. Este ca şi când ai băga la cuptor o pâine, pe care o tot scoţi din 10 în 10 minute. Nu se va coace cum trebuie", a declarat medicul Alon Avidan, transmite libertatea.ro.

Pe aceeaşi temă