Incredibil! Cât de mult îți poate afecta sănătatea dușurile fierbinți. Ce spun specialiștii

Uneori băile fierbinți sunt ocazii bune de relaxare, însă nu sunt recomandate întotdeauna deoarece îți afectează sănătatea. De asemenea, băile sau dușurile fierbinți sunt contraindicate femeilor însărcinate, scrie realitatea.net.

Specialiștii susțin faptul că temperatura apei este esențială pentru sănătatea unei persoane și de aceea este bine să fie potrivită în funcție de sensibilitatea proprie, dar și de anotimp, în felul acesta baia va aduce numai beneficii.

Băile fierbinți pot avea efecte adverse, mai ales pentru sistemul circulator dar și pentru gravide. Iată efectele unei băi cu apă fierbinte:

- poate dilata vasele de sânge;

- poate produce creșterea rapidă a ritmului cardiac;

-poate aduce apariția unor stări de amețeală, leșin sau senzația de sufocare și palpitații;

- aburii care se formează în baia respectivă pot să aducă la apariția unor probleme respiratorii, mai mult decât atât poate afecta oxigenarea creierului;

- prezintă efecte negative inclusiv asupra pielii, ducând până la apariția dermatitelor;

- pielea devine uscată, totodată provoacă mâncărimi;

- în cazul în care ești însărcinată, băile în cadă cu apă fierbinte sunt interzise deoarece fătul poate fi privat de oxigen și se poate ajunge chiar la pierderea spontană a sarcinii.

Persoanele cu afecțiuni cardiovasculare nu trebuie să facă deloc băi fierbinți, conform sfatulmedicului.ro. În cazul acestora este recomandat dușul, iar temperatura apei să nu depășească de 40 de grade Celsius.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu