Încrederea partenerilor, PRIORITARĂ. Pavel Filip: E important ca Moldova să revină la finanţările externe

Embed:

După semnarea acodului cu Fondul Monetar Internaţional este important ca Moldova să revină la finanţările externe. Declaraţia a fost făcută de premierul Pavel Filip, în debutul şedinţei Guvernului.

Filip a menţionat că este important ca obiectivele de apropiere de UE să fie atinse, iar Moldova să se bucure de încrederea partenerilor.

"Eu personal sper ca după aceste alegeri, munca noastră foarte dificilă de a recâştiga încrederea şi de a reveni în piaţa internaţională financiar. Pe 7 noiembrie deja este fixată data Consiliului Fondului Monetar Internaţional. Sperăm foarte mult după această decizie să revenim la finanţările din exterior", a declarat Premierul Pavel Filip.

La începutul săptămânii, BNM a anunţat că în data de 7 noiembrie Consiliul Executiv al FMI se va întruni în şedinţă pentru a examina şi aproba programul de finanţare a Republicii Moldova, asta după ce ţara noastră a îndeplinit condițiile înaintate de Fondul Monetar Internațional.

Finanțările în sumă de peste 183 de milioane de dolari vor fi acordate pentru o perioadă de trei ani. Noul acord cu FMI include, printre altele, îmbunătăţirea guvernării și supravegherii sectorului financiar-bancar. În special, programul prevede asigurarea publicării listelor acţionarilor băncilor comerciale din Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu