Încoronată la 13 ani. Regele Felipe al Spaniei şi-a decorat fiica de ziua lui (VIDEO)

La aniversarea celor 50 de ani, regele Felipe al Spaniei și-a decorat fiica, moștenitoarea tronului, cu Ordinul Lâna de Aur, cea mai înaltă distincție a statului spaniol.

"Aleg aniversarea a 50 de ani ca să îi înmânez oficial prințesei Leonor ordinul Lână de Aur, pe care i l-am dat pe 31 octombrie 2015, când a împlinit zece ani", a spus regele Felipe la începutul ceremoniei, scrie ziare.com.

Apoi i s-a adresat direct prințesei Leonor în vârstă de 12 ani: "Astăzi faci un pas foarte important spre viitorul tău rol, care a început în 2014, când ai devenit prințesa de Asturia. Știu că ai deja multe responsabilități cărora trebuie să le faci față, însă trebuie să știi că ai sprijinul multor oameni care doresc tot ce e mai bun pentru Spania și pentru Coroană. Familia va fi mereu alături de tine", a spus regele.

Regele Felipe avea 13 ani când a primit aceeași medalie de la tatăl său. Decorația a fost acordată începând cu anul din 1430. Până în prezent, peste 1.200 de suverani, membri ai familiilor regale și oameni politici au primit această medalie.

Felipe a devenit rege al Spaniei în iunie 2014, după ce tatăl său, Juan Carlos, a anunțat că va abdica, pentru a-i lăsa tronul fiului său. "Veți găsi în mine un șef de stat loial, care este pregătit să asculte, să înțeleagă, să avertizeze și să sfătuiască, precum și să apere mereu interesul public", spunea regele Felipe în primul său discurs în calitate de rege.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu