Incidente la referendumul din Egipt: O persoană a fost ucisă, iar alte două au fost rănite

Embed:

Referendumul constituţional din Egipt se desfăşoară cu incidente. O persoană a fost ucisă, iar alte două au fost rănite după ce, la o secţie de votare din ţară, opozanţii şi susţinătorii Guvernării au decis să-şi clarifice relaţiile cu ajutorul armelor.

Egipteanii votează, astăzi, în cadrul unui referendum controversat, menit să ceară părerea poporului în legătură cu noul proiect al Constituţiei ţării. În timp ce preşedintele Mohamed Mursi insistă pe necesitatea actului legislativ, opoziţia nu-l acceptă. La secţiile de votare din capitala Cairo, dar şi din alte oraşe din ţară, s-au format cozi. Preşedintele islamist a fost printre primii care a votat.

În acelaşi timp, violenţele şi protestele de la Cairo nu au încetat. Chiar în ajunul referendumului, susţinătorii şi oponenţii preşedintelui egiptean, Mohamed Mursi, au organizat manifestaţii de amploare. Violenţele nu au putut fi evitate şi, în oraşul Alexandria, s-au înregistrat ciocniri. În consecinţă, cel puţin 15 persoane au fost rănite, iar mai multe maşini - incendiate.

Astfel, aproximativ 120.000 de militari, 130.000 de poliţişti, dar şi mai multe transportatoare blindate au fost mobilizate. Liderul de la Cairo a acordat armatei dreptul să aresteze civili în ziua referendumului, ceea ce a trezit temeri că Egiptul se îndreaptă spre o guvernare militară. Plebiscitul se va desfăşura pe parcursul a două zile şi asta deoarece nu există suficienţi judecători care să monitorizeze toate birourile de vot. Egiptenii urmează să accepte sau să respingă noua Lege Supremă, care trebuie să intre în vigoare înainte de alegerile naţionale de la începutul anului viitor. Proiectul de Constituţie este susţinut de preşedintele egiptean, care îl consideră singura cale de depăşire a crizei prin care trece ţara.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu