Incident suspect în Capitală. Două maşini, incendiate pe strada Ismail (FOTO)

Embed:

Un automobil în valoare de peste 55 de mii de euro a fost făcut scrum în această noapte. Incidentul a avut loc pe strada Ismail din centrul capitalei.

Focul a fost atât de puternic, încât a avariat și mașina parcată alături. Oamenii legii iau în calcul două versiuni - un scurt circuit sau incendiere intenționată.

Totuși, agenții de pază ai clădirii susțin că au văzut un bărbat cu cagulă pe cap care ar fi provocat incendiul. 

Proprietarul automobilului, originar din Turcia, spune că nu este pentru prima dată când își parchează mașina în fața centrului comercial deoarece locuiește în preajmă.

Aseară, acesta a venit acasă cu un prieten, maşină căruia, la fel a fost afectată.

"Eram sus în apartament. Eu eram chiar la balcon, fumam o țigară. Se auzea ceva afară și țipa știi "băi, fugi, fugi nu știu cum. După asta m-am uitat la balcon în jos, foc mașina amândouă."

Proprietarul maşinii, care deţine un restaurant în Capitală, refuză să creadă că ar fi vorba de o incendiere intenţionată.

"Nu pot să spun nimic absolut. Eu nu am dușmani, dușmanii vin la mine ce căutau la mașină sau la magazin", a spus proprietarul automobilului, Nizan.

De altă părere sunt paznicii, cei care care au alertat pompierii. Agenții de pază susțin că au văzut un individ mascat care noaptea a intrat pe teritoriul parcării.

"Era un băietan de vreo doi metri cu cagulă de asta pe cap și ducea în mână ceva și când muta într-o mână, când în alta. Și a mers între mașinile acestea două și s-a aplecat jos. Peste două minute o flacără așa mare a început să ardă și el a pus cagula în cap și s-a dus mai departe", a spus paznicul, Mihai Petreanu.

Oamenii legii spun că iau în calcul mai multe versiuni în ce privește declanșarea incendiului.

"Urmează în acest context să fie demarată o expertiză pe linia de activitate respectiv și să se expună referitor la faptul incendierii intenționate sau un scurt circuit", a comunicat, ofițerul de presă a Poliției Capitalei, Adrian Jovmir.

Pompierii urmează să stabilească dacă a fost incendiată cu rea intenţie. Dacă se va demonstra acest lucru, persoana vinovată riscă dosar penal și privaţiune de libertate.

 Lasă un comentariu