Incident neaşteptat în timpul unei intervenţii chirurgicale dintr-un spital din România (VIDEO)

O sală de operații din Spitalul Județean de Urgență Mavromati din Botoșani a fost inundată, în timp ce un medic efectua o intervenție chirurgicală. Conducerea Spitalului a anunțat că a declanșat o anchetă administrativă, relatează romanialibera.ro.

O țeavă care străbătea tavanul sălii de operație s-a spart, iar apa a curs direct pe pacienta aflată pe masa de operație, cât și pe echipamentele medicale.

Oficialii unității medicale susțin că responsabilitatea pentru incident revine atât proiectantului, cât și constructorului care a realizat lucrările de modernizare a spitalului.

"S-a produs un incident nedorit în cadrul spitalului. S-a spart o pompă de apă care asigura recircularea apei în instalațiile de climă, producându-se inundarea unei săli de operație. Conducerea spitalului a solicitat de urgență întâlnire cu proiectantul și șeful de lucrări, care au asigurat lucrările la spital", a afirmat Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al spitalului. 

El susține că în urma incidentului de marți sala de operații a fost închisă, iar intervențiile chirurgicale au fost relocate într-o altă sală.

Pacienta de 71 de ani, care suferea o intervenție de montare a unei proteze de șold, a fost supusă unui tratament cu antibiotice cu spectru larg, pentru a evita infecția generată de microbii din apa rezultată din spargerea conductei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu