Incident la o grădină zoologică din SUA. O leoaică şi-a sufocat partenerul muşcându-l de gât

O leoaică de la o grădină zoologică din Statele Unite l-a ucis pe tatăl celor trei pui ai ei muşcându-l de gât şi sufocându-l, un atac ''rar'' şi greu de înţeles pentru angajaţii instituţiei, scrie agerpres.ro.

Leii locuiau împreună la Indianapolis Zoo de opt ani şi aveau trei pui, născuţi în 2015.

Înaintea atacului produs la începutul săptămânii trecute nu au fost observate acte de agresivitate între cele două animale, au precizat angajaţii grădinii zoologice într-un comunicat emis vineri.

Moartea a fost ''extrem de devastatoare'' pentru angajaţii grădinii zoologice, a declarat reporterilor curatorul Indianapolis Zoo.

''Ştim că este o întâmplare rară, însă se poate întâmpla şi în sălbăticie, şi sub îngrijirea oamenilor'', a declarat curatorul la Indianapolis Zoo, David Hagan, pentru postul de televiziune WTVR Channel 6.

''Nu suntem siguri ce a provocat'' atacul, a precizat el.

Personalul grădinii zoologice a fost alertat lunea trecută de ''răgetele neobişnuite'' care veneau din adăpostul leilor. La momentul intervenţiei, angajaţii instituţiei au găsit-o pe leoaica Zuri, în vârstă de 12 ani, luptându-se cu leul Nyack, de 10 ani. Unul dintre puii celor doi, o femelă în vârstă de 3 ani pe nume Sukari, se afla în zona exterioară a adăpostului.

''Personalul grădinii zoologice a întreprins toate eforturile posibile pentru a-i separa pe cei doi lei, însă Zuri l-a ţinut pe Nyack de gât până când a încetat să se mişte'', se arată în comunicat.

''Ştim că multă lume venea cu plăcere în vizită la Nyack. A fost un leu magnific, care a lăsat moştenire trei pui'', au adăugat reprezentanţii grădinii zoologice.

În urma necropsiei efectuate s-a stabilit că Nyack a murit după ce s-a sufocat în urma rănilor suferite la nivelul gâtului.

Leoaica a ajuns la Indianapolis Zoo după ce a fost împrumutată de la San Diego Zoo.

Cei doi lei făceau parte din Planul pentru supravieţuirea speciilor gestionat de Asociaţia grădinilor zoologice şi acvariilor din Statele Unite.

Incidentul este în continuare investigat, însă nu va duce la modificări ale modalităţii în care sunt gestionaţi leii, se precizează în comunicat.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu