Incident la intrarea într-un loc sfânt al musulmanilor. Trei turişti turci au fost arestaţi în Ierusalim

Autorităţile israeliene au arestat trei turişti turci în Ierusalim, în urma unui incident întâmplat la intrarea într-un loc sfânt al musulmanilor, a declarat, sâmbătă, un purtător de cuvânt al poliţiei locale, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters, scrie mediafax.ro.

Cei trei au fost arestaţi vineri, însă purtătorul de cuvânt a refuzat să dea mai multe detalii, menţionând doar că este o consecinţă a confruntărilor între statul israelian şi palestinieni, care protestează împotriva deciziei preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Consulatul turc de la Ierusalim a refuzat să comenteze imediat incidentul.

Câteva videoclipuri neverificate au arătat poliţia israeliană, arestând câţiva bărbaţi şi băieţi, în oraşul vechi al Ierusalimului de est, pe care Israelul l-a obţinut în urma războiului din anul 1967 şi pe care palestinienii îl revendică drept capitala lor.

Deşi Donald Trump a lăsat deschisă posibilitatea ca israelienii şi palestinienii să elaboreze frontierele Ierusalimului în cadrul unei viitoare înţelegeri de pace, anunţul său a declanşat intensificarea conflictului din regiune. Turcia s-a declarat un adversar vocal al deciziei preşedintelui american.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu