Incident de securitate grav pe Aeroportul Otopeni. Pista a fost închisă de urgenţă

Decolarea unei aeronave de mari dimensiuni, 747, a dislocat o bucată din pistă. Timp de o oră nu s-a mai putut nici decola, nici ateriza. 

"Este inadmisibil. Atât timp cât ai niște piste vechi pe care nu ai mai făcut investiții se pot întâmpla asemenea incidente. Sperăm ca înainte să se petreacă un eveniment nefericit, tragic, să se facă tot ceea ce ține de autorități astfel încât să avem o reabilitare completă, din temelii" a declarat Ionuț Ciurea, director executiv Pro Infrastructura, la Realitatea TV.

Și Tarom acuză că starea pistelor este una "sub orice critică". "Solicităm Companiei Naționale Aeroporturi București precum și Ministerului Transporturilor din România întreprinderea de măsuri urgente pentru reabilitarea capitală și operaționalizarea pistelor Aeroportului Henri Coandă pentru a nu ajunge în situația unor evenimente cu posibile urmări tragice", a afirmat directorul Tarom, Werner Wollf, acum câteva zile.

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului "Henri Coandă" susține că nu a existat un asemenea incident, susținând că a existat cel mult o "exfoliere".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu