Închiriau automobile din Moldova, iar apoi le dezasamblau. Procurorii cer prelungirea mandatului de arest pentru ucrainenii reţinuţi la Chişinău

Embed:

Escrocherie cu maşini de lux. Trei ucrainenii cu vârstele de 36, 37 şi 20 de ani au fost reţinuţi la Chişinău, după ce au furat şase automobile pe teritoriul Republicii Moldova. Aceştia le închiriau de la saloanele auto, falsificau actele, apoi le duceau în regiunea transnistreană unde le dezasamblau, iar piesele auto le vindeau peste hotare. Inculpaţii au adus un prejudiciu de aproape 250 de mii de lei şi au fost reţinuţi acum o lună. Vineri, procurorii au cerut mandat de arest pentru încă 30 de zile. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi ei riscă până la 15 ani de închisoare.

"Compania noastră a fost păgubită de două transporturi auto. Ceea ce a rămas de la al doilea automobil. Sunt piesele dezmembrate din automobil. 50-55 de % din automobil a rămas, toate piesele au fost dezmembrate şi selectate. Persoanele le-au selectat de la ce maşină sunt şi pentru ce maşină ar fi fost posibil anexate ca piese la mâna a doua. Dacă să luăm preţul pe piaţă la ziua de astăzi fiecare automobil ar fi fost la 12 mii de Euro. În total îs 24 de mii de Euro", a spus unul dintre păgubiţi.

Avocatul unuia dintre cei trei învinuiţi susţine că clientul său este cercetat pe mai multe capete de acuzare. 

"Sunt înaintate mai multe capete de învinuiri faţă de clientul meu. Unde dumnealui pledează nevinovat şi nu se cunoaşte vinovăţia sa, în toate capetele de acuzare în care sunt lui învinuite. Deci este vorba de mai multe episoade a infracţiunii de escrocherie", a menţionat avocatul, Oleg Mîţa.

Procurorii au cerut prelungirea mandatului de arest cu încă 30 de zile pentru doi dintre inculpaţi, iar al treilea caz va fi examinat luni de magistraţi. 

"La momentul actual s-a examinat demersul pe măsurii preventiv în privinţa unuia dintre învinuiţi prin care procurorul a solicitat prelungirea mandatului de arest pe încă 30 de zile pentru efectuarea acţiunilor de urmărire penală cu învinuitul în privinţa care a fost înaintat demersul", a comunicat procurorul, Maxim Iurcu.

Amintim că acum o lună trei ucraineni au fost reţinuţi de oamenii legii pentru că au furat şase maşini de lux. Ei sunt cercetați penal pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și riscă până la 15 ani de închisoare. Oamenii legii încearcă acum să afle dacă și alte persoane au fost implicate în schema criminală.

CITEŞTE ŞI: Furau automobile de lux din Moldova. Cine sunt infractorii şi schema prin care acţionau

loading...

Lasă un comentariu