Închiria maşini pentru a transporta marfă de contrabandă din regiunea transnistreană. Ce a făcut când a ajuns la vamă

Închiria maşini pentru a fenta filajul serviciilor operative ale Vămii, care l-au reținut de nenumărate ori pentru trafic ilicit cu bunuri, introduse ilegal în țară prin regiunea transnistreană. Este vorba despre un locuitor al Capitalei, care a încercat să aducă în Chișinău 280 de perechi de încălțăminte, cumpărate din Ucraina.

De această dată, bărbatului i-au fost aplicate trei amenzi – una pentru tentativa introducerii ilegale în țară a bunurilor, iar restul două – pentru nesupunerea cerințelor legale ale funcționarilor vamali de a stopa pentru efectuarea verificărilor.

Vameşii au încercat să stopeze mașina condusă de către contravenient, în apropierea drumului de ocolire a postului vamal intern de control "Hagimus". Bărbatul, însă, a ignorat somația ofițerilor vamali și a accelerat în direcția orașului Căușeni. Încercând să scape de urmărirea vameșilor, acesta a virat înapoi înspre postul vamal Hagimus, unde, la fel, a traversat fără a stopa pentru verificările de rigoare.

Ulterior, acesta și-a abandonat mașina în proximitatea postului vamal Bender, dislocat în zona de securitate, fapt ce a determinat necesitatea intervenției reprezentanților Inspectoratului de Poliție Bender, pentru evacuarea automobilului. Ulterior, în cadrul cercetărilor, s-a stabilit că maşina este închiriată de la o firmă de închirieri auto.

Mașina a fost escortată la terminalul vamal "Petricani", iar la scurt timp a fost identificat și şoferul, care a recunoscut că a închiriat mașina pentru a transporta mărfurile nedeclarate.

Valoarea bunurilor a fost evaluată la peste 100.000 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu