Începutul primăverii aduce florarilor venituri considerabile. Care este secretul afacerii

Embed:

Începutul primăverii, în special sărbătoarea de 8 martie, aduce florarilor venituri considerabile. Proprietarii de sere din ţară se pregătesc să livreze zeci de mii de flori de diferite culori.

În această perioadă la mare căutare sunt narcişii, lalelele şi zambilele, întrucât au un miros îmbătător.

Mihai Ababii din Coloniţa, municipiul Chişinău, cultivă flori de peste 20 de ani. În serele din curte, bărbatul creşte narcişi, zambile şi 30 de specii de lalele.

Bulbii, importaţi din Olanda, sunt plantaţi în noiembrie, pentru ca la începutul primăverii, când cererea este foarte mare, plantele să înflorească.

"De exemplu sera asta e pregătită pentru 8 martie. Dacă e soare este şi căldură. Trebuie răcită sera, trebuie aerisită. În timpul când e frig trebuie încălzită. Temperatura se menţine în jurul la 20 de grade nu mai mult şi nu mai puţin de 12-14", a spus crescătorul de flori, Mihai Ababii.

La început de martie Mihai Ababii va livra în jur de 15.000 de lalele şi 10.000 de zambile, după care va pune în vânzare şi trandafiri.

"Se termină o specie de flori, se începe alta şi aşa ne străduim anul împrejur să avem floare înflorită. În sera asta sunt plantate patru soiuri de trandafiri. Aici e trandafir alb, acolo trandafirul roşu", a spus crescătorul de flori, Mihai Ababii.

Proprietarul serelor spune că secretul afacerii înfloritoare constă în multă muncă, întrucât plantele necesită o îngrijire deosebită.

"Trebuie de căutat după floare ca să trăiască. Dacă floarea e maturizată, ea îşi formează butonul atunci ea se culege, dimineaţa, când ea nu e deschisă ori seara când ea se strânge", a spus crescătorul de flori, Mihai Ababii.

Florarul îşi vinde marfa comercianţilor din Capitală. Pentru o zambilă în ghiveci, el cere 30 de lei, iar o lalea este vândută cu 12 lei. În pieţe, preţul acestora este dublu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu