Începe "sezonul protestelor" la Primărie. Ce a scandat primul grup de manifestanţi

Embed:

Zeci de oameni, cu steaguri şi icoane în mâini, au protestat astăzi în faţa Primăriei capitalei şi i-au cerut edilului Dorin Chirtoacă să o sancţioneze pe şefa Direcţiei Cultură, Lucia Culev. Manifestanţii şi-au arătat nemulţumirea faţă de afirmaţia funcţionarei în privinţa creştinilor care serbează Crăciunul pe stil vechi.

"Şi ne iartă nouă greşalile noastre, precum şi noi iertăm."

Protestatarii i-au sugerat şefei Direcţiei Cultură să-şi revizuiască valorile morale:

"Răspunsul doamnei Lucia Culev, deducem că dânsa a avut o atitudine de ignoranță și chiar de jignire a creștinilor care păstrează de secole tradiția de 6 ianuarie"

"Dumneaei să-şi revizuiască valorile, că şi dumneaei face parte din biserica ortodoxă", 

Pe de altă parte, primarul capitalei a făcut, mai degrabă, haz de necazul manifestanţilor.

"S-o ardem pe rug. Pregătiţi rugul, organizaţi în PMAN, terminăm cu Pomul de Crăciun şi trecem la altele. Ne-am exprimat regretul viz-a-viz de interpretarea eronată a unui cuvânt scăpat în cadrul unei convorbiri telefonice. Sperăm că am depăşit chestiunea. În Chişinău, sărbătorile sunt şi pe stil nou şi pe stil vechi", a spus edilul capitalei, Dorin Chirtoacă.

Publika.md aminteşte că săptămâna trecută, presa a citat o declaraţie a şefei Direcţiei Cultură a Primăriei, care i-ar fi numit sectanţi pe ortodocşii care sărbătoresc Crăciunul pe vechi.  Funcționara a respins acuzaţiile şi a menţionat că jurnaliştii i-ar fi interpretat greşit afirmaţiile.

Scandalul a apărut după ce Lucia Culev a fost întrebată de ce Primăria nu a organizat evenimente culturale dedicate Naşterii Domnului şi în data de 7 ianuarie, similare celor din 25 decembrie, când a fost sărbătorit Crăciunul pe stil nou.

Astăzi, în cadrul şedinţei operative de la Primărie, edilul capitalei a propus, în glumă, o măsură drastică pentru şefa Direcţiei Cultură, Lucia Culev.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu