ÎNCEPE REPARAȚIA ÎN CAPITALĂ. 80 de curţi de bloc din Chişinău vor fi reamenajate

ÎNCEPE REPARAȚIA ÎN CAPITALĂ. 80 de curţi de bloc din Chişinău vor fi reamenajate

Embed:
Până la sfârșitul lunii, aproximativ 80 de curți ale blocurilor din Capitală vor intra în reparație.

Mai exact, autorităţile îşi propun să reamenajeze sau să construiască de la zero terenuri de joacă, să evacueze garajele neautorizate şi să facă noi locuri de parcare. La câteva adrese unde vor avea loc lucrări a mers şi primarul interimar Ruslan Codreanu, însoţit de mai mulţi funcţionari.

Locatarii spun că sunt gata să contribuie cu mai multe idei.

”E de dorit chiar și parcările acestea să le distrugă și să facă ceva pentru copii, terenuri de joacă, căci sunt foarte mulți copii aici”.

”Dar așa nu s-a făcut reparație deloc. De 15 ani, nu știu înainte, dar de 15 ani precis nu s-a făcut”.

”Dacă mașina intră aici, ea ia glod și pe urmă duce glodul pe trotuar, iar copiii mici cad”.

Doar în sectorul Buiucani vor fi reabilitate 20 de curţi.

”Ne dorim să restabilim învelișul asfaltic, să amenajăm strada. Să amenajăm locuri de parcare, iar acolo unde este necesar să amenajăm și locuri de joacă pentru copii. Totodată pe această adresă avem mai multe garaje, care urmează a fi evacuate”, a spus Vadim Brânzaniuc, vicepretorul sectorului Buicani. 

Lista cu adresele acestor curți vor fi făcute publice imediat după ce vor fi semnate contractele cu agenţii economici, selectaţi la licitaţii.

”Aici unde suntem noi nu văd ca oamenii să aibă unde să iasă, pur și simplu să mai discute doi vecini între ei, căci stau mașini parcate, mai departe este glod, garaje, unde în jurul lor este mizerie”, a spus Ruslan Codreanu, primarul interimar al Capitalei.

Lucrările de reamenajare, care vor costa Primăria 30 de milioane de lei, vor dura cinci luni.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu