Începe primul Recensământ General Agricol

Embed:

În premieră pentru Moldova, de astăzi, timp de o lună, va fi efectuat Recensământul General Agricol. Acesta va permite inventarierea tuturor terenurilor agricole, inclusiv a celor neprelucrate, a pomilor fructiferi şi a butucilor de viţă de vie, a animalelor şi păsărilor, dar şi a echipamentului agricol existent.

De asemenea, recensământul va oferi posibilitatea autorităţilor centrale şi locale să evalueze structura producătorilor agricoli.

Bugetul preconizat pentru desfăşurarea Recensământului General Agricol este de 67 de milioane de lei. Majoritatea banilor vin din donaţii.

Guvernul Regatului Suediei contribuie cu 2,3 milioane de euro. Un milion de euro este acordat de Uniunea Europeană. 500.000 de euro vin din partea Guvernului României sub formă de asistenţă tehnică, iar de la Bugetul de Stat a fost alocat un milion de euro.

"Măsurile care sunt luate astăzi sunt în baza informaţiilor care ni le prezintă statistica, dar ele se referă numai la producţia marfă, sector care este ocupat, în principiu, de gospodăriile corporative şi ocupă 45%. Celelalte 55% -  sectorul individual pe care noi nu-l cunoaştem, deoarece este excesiv de fărâmiţat", susţine Mihai Suvac, şef de secţie MAIA.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu