Începe modernizarea punctelor de control de la hotarul transnistrean

Până la 14 octombrie, Tiraspolul va construi, pe teritoriul punctului de control Bender, un edificiu capital modern, va instala moduluri în care va fi amplasat punctul de perfectare vamală, o sală de aşteptare şi punctul de declarare. Anunţul a fost făcut de liderul regiunii transnistrene, Evgheni Şevciuk, citat de Infotag.

Şedinţa convocată de Şevciuk a fost dedicată "modernizării punctelor de control de la hotarul transnistrean". Participanţii au discutat despre planurile şi termenele lucrărilor preconizate, menţionând că modernizarea punctelor de control "va accelera şi va uşura procesul de traversare a graniţei de stat de către cetăţeni".

"Infrastructura hotarului de stat trebuie să îi satisfacă şi pe cetăţenii Transnistriei, şi pe vizitatorii străini ai republicii", a subliniat Şevciuck. În acest sens, liderul de la Tiraspol a dat indicaţii aşa-zisului minister al afacerilor interne, comitetului vamal şi KGB-ului.

Conform statisticilor vameşilor transnistreni, "peste 30 de autobuze, circa 150 de maxi-taxi şi circa 2,5 mii de autocamioane şi autoturisme trec lunar prin punctul de control Bender".

Şeful administraţiei de la Tiraspol a convocat patru şedinţe de acest fel în ultima perioadă, pentru a discuta despre cozile enorme care se formează la punctele de trecere şi control ale Transnistriei, în special, la Pervomaisc, la hotarul cu Ucraina. În aceste condiţii, încă în primăvara acestui an, Şevciuc a dispus "modernizarea punctelor de control internaţionale", pentru a le mări capacitatea de trafic.

Formarea cozilor este determinată de efectuarea controlului de paşapoarte, de frontieră la punctele de control, completarea fişelor de migraţiune, înregistrarea automobilelor. În plus, automobilelor cu numere de înmatriculare transnistrene li se acordă prioritate.

Joi, autocare cu copii din Rusia, care se îndreptau spre Tiraspol, la un turneu de hochei, dinspre Aeroportul Chişinău, au fost ţinute şase ore la punctul de control Bender.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu