Începe marcarea străzilor din Capitală. De data asta promit vopsea care va dura mai mult

Embed:

Drumarii au început să aplice marcajul rutier în municipiul Chişinău. În total, va fi vopsită în alb o suprafaţă de 20 de mii de metri pătraţi, iar pentru aceste lucrări au fost alocate şase milioane de lei.

"Presor cu sticlă, ca să se vadă, noaptea, zebra", a spus un lucr[tor.

Până acum, lucrările nu puteau fi făcute din cauza ploilor şi a temperaturilor scăzute.

"Dacă plouă, nu aplicăm niciun marcaj, pentru vopseaua se strică", a zis un lucrător. 

Pentru a aplica marcajul pe străzile renovate recent, autorităţile vor cumpăra soluţie de peste hotare.

"Nu este vopsea, sunt mai multe componente, de la plastic până la diferiţi aditivi, el durează în termen mult mai mare", a declarat Adrian Boldurescu, şeful Întreprinderii "Exdrupo".

''Aş vrea să acordaţi atenţia ca, în primul rând, trebuie sa faceţi marcajul la trecerile pietonale care este o prioritate şi să începeţi de la şcoli şi grădiniţe, apoi să vă extindeţi pe tot oraşul'', a declarat Silvia Radu, primarul interimar al Capitalei. 

Locuitorii Capitalei abia aşteaptă ca toate zebrele să fie marcate pentru a se simţi în siguranţă atunci când trec drumul.

"Desigur că sunt periculoase, nu se văd, nu le văd şoferii", a zis o locuitoare a Capitalei. 

"Că se vopseşte, asta deja e bine. E bine că se vede, mai ales în timpul nopţii", a spus un locuitor. 

"E mai sigur, dar nu-s disciplinaţi domnii de la volan, unul se opreşte, altul nu", a declarat o femeie.

"Deoarece, este mai frumos şi mai sigur", a spus un bărbat. 

Drumarii din Chişinău continuă şi lucrările de plombare a gropilor.

''În total, am efectuat un volum de 9 mii 652 de metri pătraţi, care se estimează la un curs de 3 milioane de lei'', a zis Vitalie Butucel, şeful interimar al Direcţiei Transport din Chişinău

''Săptamâna aceasta terminati cu străzile principale şi vă rog de săptămâna viitoare să începem deja cu străzile adiacente şi în curţile oamenilor aşa cum ne-am planificat", a menţionat Silvia Radu, primarul interimar al Capitalei. 

Potrivit autorităţilor municipale, în ultimile două săptămâni, drumarii au reabilitat mai multe artere principale din centrul oraşului, inclusiv trăzile Bucureşti, Puşkin şi Bănulescu Bodoni.

Tot în această perioadă muncitorii au intervenit şi pe drumurile din suburbii. În acest an, pentru reparaţia străzilor din Chişinău, în buget, au fost prevăzute 125 de milioane de lei. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu