Începe inspectarea de toamnă a infrastructurii drumurilor naționale

Inspectarea de toamnă a infrastructurii drumurilor naţionale va începe în curând. Anunţul a fost făcut de Serviciul informare Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Potrivit unui ordin, emis de Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” va organiza în perioada 30.10.2018-05.11.2018, inspectarea de toamnă a infrastructurii drumurilor naționale și va evalua condițiile de siguranță rutieră.

Ministrul Chiril Gaburici consideră că trebuie efectuate teste preventive pentru a analiza starea drumurilor, în scopul identificării unor soluții și tehnologii noi pentru întreținerea drumurilor naționale și locale pe perioada rece a anului.

„Trebuie să fim pregătiți și să întreprindem măsuri de ameliorare a condițiilor de deplasare a participanților la trafic. De asemenea, trebuie să utilizăm produse de calitate, echipamente și utilaje moderne pentru lucrările de reparație și construcție a infrastructurii drumurilor”, afirmă ministrul Chiril Gaburici.

Evaluarea stării drumurilor se va face prin intermediul a 3 comisii în zonele de Nord, Centru și de Sud. Din componența comisiilor vor face parte și colaboratorii Inspectoratului Național de Patrulare ai IGP.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu