Începe Festivalul de Film de la Cannes. "Marele Gatsby" va fi prima producţie proiectată la eveniment

Embed:

Covorul roşu de 60 de metri a fost întins în faţa Palais des Festivals, iar pentru 12 zile cele mai importante figuri ale cinematografiei mondiale vor fi în oraşul Cannes. Festivalul de Film va fi deschis de actriţa franceză Audrey Tautou, iar "Marele Gatsby" va fi prima producţie proiectată la eveniment.

Cea de-a 66-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va începe la ora 20.15, ora Moldovei. După ceremonia de deschidere, va fi proiectată pelicula "Marele Gatsby", în regia lui Baz Luhrmann, cu Leonardo DiCaprio şi Tobey Maguire în distribuţie.

Festivalul va fi urmărit pas cu pas de 4.800 de jurnalişti acreditaţi. În organizarea evenimentului sunt implicaţi peste o mie de specialişti. Bugetul festivalului se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro, dintre care jumătate sunt fonduri publice. În timpul celor 12 zile de festival vor fi prezentate aproximativ 5.000 de filme în 34 de săli.

Securitatea este asigurată de 700 de poliţişti şi 344 de camere de supraveghere care funcţionează non stop. Hotelierii din Cannes realizează aproape 15 la sută din cifra de afaceri anuală pe durata festivalului. În timpul celor 12 zile, numărul turiştilor este de două ori mai mare decât cel al locuitorilor oraşului. Ceremonia de închidere a festivalului va avea loc pe 26 mai.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu