Începe febra alegerilor locale! Până la scrutin au rămas exact două luni

Embed:

Candidaţii pentru funcţia de primar general al Capitalei vor putea depune dosarele de înscriere în cursă din data de 25 aprilie, iar ceilalţi concurenţi cu 10 zile mai târziu. Astăzi, Comisia Electorală Centrală a stabilit planul de activitate pentru alegerile locale generale din 14 iunie.

Astfel, actele vor putea fi prezentate cel târziu cu o lună înainte de data scrutinului local. CEC urmează să creeze consiliile electorale de circumscripţie de nivelul doi, adică cele raionale şi ale municipiilor Chişinău şi Bălţi. După înregistrare, concurenţii vor fi obligaţi să depună rapoarte financiare la autoritatea electorală.

Pentru organizarea alegerilor din 14 iunie, Comisia Electorală Centrală a prevăzut cheltuieli de 98 de milioane de lei, în timp ce alocările de la Bugetul de stat sunt de doar 64 de milioane de lei. Şi la acest scrutin urmează să fie aplicat Registrul Electronic al Alegătorului.   

"Avem angajată o companie de testări, o companie cu reputaţie internaţională care în baza contractului ne va efectua nouă testări inclusiv până în ziua alegrilor şi noi vom intra în ziua alegerilor cu ferma certitudine că întreg anasamblu de echipamente pentru a face faţă sarcinii", a declarat preşedintele CEC, Iurie Ciocan. 

La scrutin urmează să fie aleşi aproximativ 900 de primari şi peste 11.500 de consilieri locali, orăşeneşti şi raionali.

Precedentele alegeri locale generale au fost organizate în iunie 2011.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu