Începe Campionatul Mondial de Box. VEZI cine va reprezenta Moldova

Embed:

Una din cele mai importante competiţii de box, campionatul mondial, începe astăzi în Azerbaidjan. Moldova va fi reprezentată la la turneu de 8 sportivi, iar în total vor participa aproximativ 680 boxeri din peste 120 de ţări, acesta fiind un nou record de participanţi.

Campionatul Mondial de box începe astăzi în capitala Azerbaidjanului, Baku. Moldova va fi reprezentată la această competiţie de opt sportivi la opt categorii de greutate.

Alexandru Râşcan este primul sportiv din Moldova care va intra în competiţie, pe 27 septembrie la categoria de greutat de 52 kilograme. Pe 28 septembrie încă doi boxeri vor disputa prima luptă, Victor Cotiujanschi la categoria de 75 de kilograme şi Vladimir Cheleş la 81 de kilograme. Cu o zi mai târziu Vasile Belous va debuta la mondiale la categoria 69 de kilograme, iar vineri Violin Berzoi va lupta la categoria de 64 kilograme.

Dumitru Galagoţ va intra în competiţie la categoria de 60 de kilograme în prima zi a lunii octombrie. Campionul European din acest an, Veaceslav Gojan va începe lupta pentru o nouă medalie la categoria de 56 de kilograme pe 3 octombrie, tot în acceaşi zi va intra în competiţie şi Mihai Munteanu la categoria de 91 kilograme. 

La mondiale vor participa aproximativ de 680 boxeri din peste 120 de ţări, acesta fiind un nou record de participanţi. Primii 10 clasaţi în fiecare categorie se vor califica direct la Jocurile Olimpice de la Londra. Mondialele din acest an vor avea loc în perioada 26 septembrie - 8 octombrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu