Începând de luni, moldovenii vor putea să-şi cumpere bilete la tren spre ţările Uniunii Europene direct de la gara din Chişinău

Embed:

Începând de luni, moldovenii vor putea să-şi cumpere bilete la tren spre ţările Uniunii Europene direct de la gara din Chişinău.

Calea Ferată a Moldovei a făcut rost de un nou sistem cu ajutorul căruia este posibilă vânzarea biletelor la cursele feroviare ce pornesc din România spre alte destinaţii europene.

Pentru a putea ajunge cu trenul, de exemplu în Italia, Ungaria sau oricare altă ţară din Uniunea Europeană, călătorii trebuie să cumpere un bilet din Chişinău către Bucureşti, apoi din capitala României către destinaţia dorită. Cei care se răzgândesc au posibilitatea să se returneze biletele doar că pentru asta trebuie să vă adresaţi la ghişeul de unde l-aţi cumpărat în mai puţin de 24 de ore. 

Vânzările se fac în baza sistemului "RoTicket". Întrucât programul este unul nou pentru angajaţii gării, trei dintre aceştia au fost instruiţi cum să-l folosească.

Noutatea i-a bucurat pe călători:

"Eu de asta nu ştiam. Eu cred că e normal. Fiecare ar lua direct de pe loc, dar nu ar umbla."

"Foarte bună. Desigur că pe bine când se poate din prealabil de luat şi încă în toate direcţiile. Pentru oameni e comod."

Noul sistem oferă mai multe avantaje pentru călători.

"Primul avantaj este că poţi mai uşor să procuri biletele şi posibil să avem posbilitatea de a ieftini biletele. Noi avem un sistem smart ca şi low cost-ul", a spus Anatolie Rusu, şef serviciu transport călători CFM.

Calea Ferată din Moldova nu a cheltuit niciun leu pentru implementarea programului.

"Toate cheltuielile, inclusiv utilajul a fost acoperit de partea română. De la noi s-a cerut numai identificarea ghișeului, casa numărul 11 din incinta gării, şi respectiv asigurarea accesului la ghișeu", a confirmat la telefon şeful Gării Feroviare, Mihail Arusoi. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu