Încep problemele pentru Samsung! Zeci de sud-coreeni care deţin Note 7 o vor acţiona în judecată

Un număr de 38 de sud-coreeni care dețin Galaxy Note 7 intenționează să dea în judecată Samsung Electronics pentru neplăcerile create prin schimbarea bateriei, conform unei firme de avocatură din țară, citată de agenția de știri Yonhap, anunţă Agerpres.ro.

Fiecare persoană cere 300.000 won, adică 266 de dolari. Proprietarii de Note 7 spun că au fost nevoiți să viziteze magazinul de câteva ori pentru verificarea bateriei sau a primi telefoane înlocuitoare. Plângerile se referă și la faptul că unii consumatori au experimentat anxietate în ceea ce privește folosirea în siguranță telefonului.

Potrivit Yonhap, Koh Young-il, avocat al firmei, spune că se așteaptă să câștige procesul, având în vedere ultimele date privind produsele defecte.

Între timp, divizia Samsung din America se află de asemenea în fața unei acțiuni asemănătoare unde trei americani de smartphone au decis să dea în judecată compania, conform Reuters.

Samsung Electronics și guvernul sud-coreean au început propriile investigații pentru a vedea de ce smartphone-urile Galaxy Note 7 iau foc, după ce compania a oprit vânzările din cauza problemelor privind bateria, spun oficialii din industrie, citați de Yonhap.

Samsung a investigat componentele acestui telefon după numeroase rapoarte cu privire la faptul că dispozitivul ia foc. Cel mai mare producător de telefoane a rechemat dispozitivele luna trecută spunând că sunt probleme cu bateria, dar a decis, în cele din urmă, să întrerupă vânzările după ce telefoanele cu bateria înlocuită au continuat să aibă probleme cu supraîncălzirea.

Separat, Laboratorul de Teste Coreean (KTL) a început, joi, propria cercetare cu cinci telefoane oferite de Samsung Electronics care au luat foc în ultima lună, conform oficialilor din industrie care cunosc chestiunea. Potrivit acestora, Laboratorul nu își va limita investigația doar la baterii și va folosit ultimele teste tehnologice, inclusiv Raze X și tomografii computerizate, pentru a afla exact cauza problemei.

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a estimat vineri că încetarea producției de telefoane Galaxy Note 7 îi va reduce profitul operațional cu o sumă suplimentară de 3 miliarde de dolari în următoarele două trimestre, transmite Reuters.

În condițiile în care în urmă cu doar două zile Samsung avertiza că profitul său în trimestrul al treilea va fi mai mic cu 2,3 miliarde de dolari din cauza eșecului telefonului Galaxy Note 7, pierderile totale suferite de cel mai mare producător mondial de smartphone se ridică la aproximativ 5,3 miliarde de dolari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu