INCENDIUL din centrul comercial Lunedor: Silvia Radu a cerut să fie retrase documentele de activitate ale agentului economic

Embed:

Restaurantul de pe strada Ismail din Chişinău, unde acum trei zile a avut loc un grav incendiu, riscă să rămână fără licenţă. Retragerea autorizaţiei a fost cerută de primarul interimar Silvia Radu la şedinţa operativă a Primăriei.

Un incendiu similar la acest centru comercial a avut loc şi acum doi ani, când a ars izolaţia clădirii pe o suprafaţă de 60 de metri pătraţi.

"Rog responsabilii, dar şi poliţia să prezinte rapoartele ca să intervenim în acest caz. Să retragem toate documentele ce ţin de activitatea acestui agent economic, care a provocat a doua oară, pe acelaşi motiv, acest incendiu care a prezentat un pericol major pentru viaţa oamenilor. Mă miră faptul că acest lucru nu s-a făcut în 2016, atunci când a mai avut loc un incendiu. Pe viitor nu ne putem permite acest lucru. Vă rog, responsabili când vin rapoartele să interveniţi şi domnul pretor, vă rog, să urmăriţi evoluţia privind acest caz, să fie retrase toate actele permisive pentru activitatea acestui agent economic", a precizat Silvia Radu.

Jurnaliştii Publika TV au încercat să discute cu reprezentanţii localului unde a izbucnit focul, dar aceştia au refuzat să comenteze acuzaţiile care li se aduc.

În ziua incendiului, două mașini parcate în apropierea clădirii au ars. Un automobil s-a aprins din cauza unor bucăți de tencuială încinse. Proprietarul spune că pagubele ajung la 500 de euro.

Tot în data de 20 aprilie a avut loc un grav incendiu în cartierul Telecentru. Acoperişul Institutului de Zoologie a ars în întregime. Pagubele au fost estimate la cinci milioane de lei. Silvia Radu susţine că în acest caz nu au fost respectate normele în construcţie.

"Se executau construcţii pe acoperiş. Persoanele care executau aceste lucrări nu au respectat întocmai toate normele de securitate", a menționaț Silvia Radu, primarul interimar.

PUBLIKA.MD aminteşte că, vineri, 20 aprilie, un incendiu de proporţii a izbucnit în centrul Capitalei. Este vorba de centrul comercial Lunedor, amplasat la la intersecţia străzii Ismail şi bulevardul Dmitrie Cantemir. În urma incendiului de pe strada Ismail nimeni nu a avut de suferit, iar pompierii stabilesc cauzele exacte.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu