INCENDIUL DEVASTATOR din sectorul Ciocana a fost LICHIDAT după 31 de ore. O femeie este încă DISPĂRUTĂ

După 31 de ore de luptă cu flăcările, incendiul violent de pe strada Uzinelor a fost stins. Însă acum salvatorii au o altă grijă: clădirea, mistuită de foc, riscă să se prăbușească.  

Femeia de 45 de ani dispărută este de negăsit.
 
Aceasta se afla în clădire în momentul în care a izbucnit focul. La fața locului au venit rudele victimei, care o caută cu disperare. Salvatorii strâng neputincioși din umeri. Ei nu le pot da niciun răspuns despre soarta femeii, deoarece abia au reușit să localizeze incendiul. O echipă de chinologi din cadrul SPC SE este antrenată în lucrările de cautare a femeii date dispărute. În plus, pentru lucrările de lichidare și de spălare-demontare mai lucrează 16 autospeciale. 

Angela Ursu, locuitoare a orașului Sângera, ar fi rămas blocată, vineri, în clădire. Femeia este mamă a doi copii şi muncea în calitate de depozitar.

"Pe 28 trebuia să împlinească ziua onomastică de 45 de ani. De ieri încercăm să o găsim şi niciun rezultat."

"Doar după localizare o să poată intra grupe de pompieri ca să vadă, acum există un pericol eminent de prăbușire a construcțieii, respectiv acuma nimeni nu se poate duce în interior."

Sora victimei povesteşte că ultima persoană care ar fi văzut-o pe Angela Ursu este internată la spitalul „Sfânta Treime” din Capitală.
"Ele vorbeau la telefon cu contabila care era afară şi le spunea că arde, să iasă. Şi totuşi nu s-au putut evacua ambele, doar doamna de 58 de ani"

Pe marginea acestui caz au fost pornite două dosare penale pentru incendiere intenționată şi pentru încălcarea regulilor de protecție contra incendiilor. Persoanele care se fac vinovate riscă ani de puşcărie. Procurorii spun că în 2013, când a fost verificată încăperea, au fost depistate mai multe nereguli.

"Noi deja ieri am ridicat prescripția care a fost făcută atât arendatorului cât și arendașului în anul 2013 de către pompieri urmează iarăși pe parcursul anchetei să stabilim care din prescripțiile date au fost executate și care nu și care s-au răsfrâns determinant asupra cauzei incendiului."

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat că în urma incendiului a crescut uşor nivelul de poluare a aerului în sectorul Ciocana din Capitală. Autorităţile s-au întrunit într-o nouă şedinţă pentru situaţii excepţionale, pentru a evalua toate riscurile existente.

"Imediat după ce va fi localizat şi lichidat incendiul dat. 72 de ore să nu aibă acces nimeni ca să vedem cum o să se comporte încăperea mai departe, după aceea o să efectuăm pe viu şi la faţa locului expertiza tehnică a acestei încăperi"

Incendiul de pe strada Uzinelor a izbucnit vineri, în jurul orei 10, la un depozit în care erau păstrate articole din plastic, mărfuri de uz casnic, parfumuri, dar şi jucării pentru sărbătorile de iarnă.

În urma incendiului, un pompier şi-a pierdut viaţa, o femeie este dată dispărută, iar alte nouă persoane au fost internate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu