INCENDIU PUTERNIC lângă autogara din Strășeni. Un depozit şi o parcare cu tehnică agricolă, MISTUITE în întregime de flăcări (FOTO/VIDEO)

Embed:

Incendiu devastator lângă autogara din orașul Strășeni. Un depozit cu materiale de uz casnic și o parcare cu tehnică agricolă au fost mistuite, noaptea trecută, de flăcări. Focul a cuprins o suprafaţă de 1.500 de metri pătrați, iar fumul a ajuns şi până în Chişinău.

Pe lângă depozit, au ars şi mai multe tractoare parcate în preajmă. Pompierii s-au luptat preț de câteva ore cu focul.

"În urma incendiului a fost afectată tehnica agricolă, vorbim de tractoare și altă tehnică care se găsește în interior. Totodată, nimeni nu a avut de suferit. Deja către ora 00:05 incendiul a fost localizat", a spus Liliana Puşcaşu, ofițer de presă al IGSU.

La fața locului au intervenit 14 autospeciale și 80 de pompieri din raioanele Călărași și Strășeni, dar și din Capitală. În ajutorul pompierilor au fost aduse şi vagoane-cisterne ale CFM, care au oprit extinderea flăcărilor pe calea ferată din oraş.

Martorii care erau la fața locului presupun că focul ar fi izbucnit la parcarea cu tehnica agricolă.

"S-a început din partea aia de la tractoare și a ajuns încoace spre depozit în aproximativ jumătate de oră."

"Partea aceasta e construcție nouă. Posibil pentru niște magazine, așa am auzit."

Depozitul era renovat de curând și urma să fie dat în exploatare în scurt timp.

"Frigidere, televizoare, condiționere, acolo e tare multă tehnică. Pierderile sunt foarte mari. Băieții s-au pregătit și urma să se deschidă să facă bussines. Au luat credite de sute de mii de lei și iată ce s-a întâmplat."

Proprietarii, dar şi angajaţii depozitului şi ai parcării au venit, spre dimineaţă, să evalueze pagubele. Unchiul celor trei bărbaţi care urmau să deschidă magazinul de electrocasnice spune că nepoţii lui sunt în stare de şoc. Bărbatul a mai declarat că prejudiciile se ridică trei milioane de euro.

"Au vrut să facă afaceri, dar dacă aşa a venit de la alţi oameni, a venit flacăra la dânşii."

La depozit era instalată şi o moară electrică unde localnicii veneau să macine cereale.

"Chiar la spatele meu, veneam şi făceam păsat la păsări la moara asta şi moara asta, sărmana, e distrusă complet acum, nu-i nimic."

Potrivit pompierilor, depozitul va fi demolat. Proprietarul parcării unde se aflau multe utilaje agricole nu a vrut să discute cu presa. Între timp, muncitorii au evacuat tractoarele care nu au fost afectate de flăcări.

CITEŞTE ŞI: INCENDIU DEVASTATOR lângă autogara Strășeni. Flăcările au cuprins UN DEPOZIT și un parc de tractoare (VIDEO/FOTO)

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV. Imagini din dronă de la incendiul de la Strășeni (VIDEO)

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu