INCENDIU PUTERNIC la o fabrică de încălţăminte din Jilava! Un pompier a murit în misiune (VIDEO)

Actualizare 10:46. Misiune dificilă și plină de lacrimi a pompierilor. Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt ISU București, a avut astăzi parte de momente grele: a fost nevoit să anunțe moartea unuia dintre colegi, aflat în misiune la incendiul de la o fabrică de încălțăminte din localitatea ilfoveană Jilava, scrie Digi24.

„Era la o distanţă de siguranță la nivelul resepectiv. Nimic nu prevestea ce s-a întâmplat. Între clădire şi containere metalice era distanţă de 10 metri. Nu erau lipiţi de containere, motiv pentru care partea superioară atunci când s-a prăbuşit l-a prins într-o mică măsură, nu ar fi putut să scape și nici să-l ajute cineva, pentru că acele plăci sunt foarte grele. Și nici în acest moment nu poate fi extras”, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt ISU București.

 

13 autospeciale intervin la această oră pentru stingerea unui incendiu la o fabrică de încălțăminte din Jilava. Un pompier a murit în această misiune, scrie Digi24.

Actualizare 9:08. Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a declarat pentru Digi24 că un pompier și-a pierdut viața în misiune, în urma acestui incendiu.

„Avem un subofițer mort, nu am să dau vârstă, familia urmează să fie anunțată. Din păcate a căzut un perete, el fiind în exteriorul peretelui. Ei n-au fost în interior, din informațiile pe care le am în acest moment. A cpzut un perete înalt de peton peste el, asta e tot ce putem spune acum”, a precizat Raed Arafat, la Digi24.

Actualizare 8:45. Un nor toxic riscă să ajungă în București. Deocamdată incendiul nu a fost lichidat. Fumul foarte gros începe să se extindă, asta și pentru că flăcările au cuprins și solvenții folosiți la fabricarea pantofilor.

Flăcările au izbucnit în jurul orei 7:30 și au cuprins o suprafață de circa 2000 de metri pătrați.

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt ISU București, a declarat într-o intervenție telefonică la Digi24 că „incendiul se manifestă la o hală care are destinație de producţie şi depozitare încălţământe, se manifestă la partea superioară.”

Este o ardere generalizată cu punct vizibil de la foarte mare distanţă. A fost realizat un dispozitiv perimetral de stingere. Sunt 13 autospeciale de stingere şi 4 autoscări. Nu sunt vecinătăţi la care să se propage ingendiul. Probabil că dispozitivul de autospeciale va fi suplimentat. Este o cantitate mare de materiale combustibile înăuntru”, a precizat el.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu