Incendiu puternic în raionul Orhei: Cinci persoane și-au pierdut viața

Embed:

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui incendiu, izbucnit într-o casă de locuit din localitatea Ciocîlteni, raionul Orhei. Pompierii au fost alertați în această noapte, au intervenit rapid, însă nu a reuşit să scape vieţile moldovenilor. 

În interiorul locuinţei se aflau cinci persoane. La venirea autospecialei de intervenție, trei persoane fără suflare erau evacuate de către vecini. Echipa de pompieri a lucrat la stingerea incendiului mai bine de două ore, timp în care în locuință au fost depistate corpurile neînsuflețite a încă două persoane.

Din ultimele informații persoanele decedate erau trei bărbați și două femei. Se cunoaște că cel mai probabil patru și-au pierdut viața intoxicați cu monoxid de carbon, iar al cincilea a murit carbonizat.

Vecinii spun că la miezul nopţii au văzut flăcări. Locuitorii satului au încercat singuri să stingă focul, dar fără succes:

"Toţi am alergat aicea. Nu ştiam că oamenii muriseră deja. Apoi am înţeles că nu supravieţuit nimeni".

"Am ieşit din casă şi am văzut flăcările. Am chemat vecinii. Am înşfăcat căldările cu apă. Stingeam, dar focul se aprindea şi mai tare".
"Nu-mi vine să cred. Este vărul meu".

Salvatorii au luptat cu flăcările ore în şir.

"Oamenii au scos din casă trei corpuri. Noi am mai descoperit în casă două persoane. Un corp era ars", a declarat Iulian Sângereanu, şeful pompierilor şi salvatorilor din Orhei.  

Printre cei decedaţi este stăpânul casei, de 43 de ani, şi fiul lui de 24 de ani. Cauzele izbucnirii incendiului nu au fost, deocamdată, stabilite. Reprezentanții Serviciului Situații Excepționale urmează să stabilească toate circumstanțele producerii tragediei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu