Incendiu puternic: FUM DENS şi NEGRU în apropiere de orăşelul Codru (VIDEO/FOTO)

Embed:

Un incendiu puternic a izbucnit în orăşelul Codru. La faţa locului s-au îndreptat cinci autospeciale ale pompierilor.

Conform informaţiilor IGSU, un teren cu vegetaţie a fost cuprins de flăcări. Focul s-a dezlănţuit spre un depozit metalurgic de fier uzat.

Potrivit pompierilor, flăcările au afectat lucruri învechite, material lemnos, dar și fier uzat din interiorul depozitului.

"S-a stabilit că arde o suprafață extinsă de vegetație arsă cu răspândire la un depozit metalurgic de fier uzat", a menţionat Liliana Puşcaşu, purtător de cuvânt IGSU.

În urma incendiului, nimeni nu a avut de suferit. Toate circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite.

Un fum dens şi negru se putea vedea din postările internauţilor, care au publicat mai multe imagini pe reţele de socializare.

Locuitorii din apropiere sunt de părerea că iarba uscată a fost incendiată intenționat:

"Am auzit că au dat foc la buruiene, dar eu nu știu. Dacă nu erau acești oameni, dacă nu chema nimeni pompierii, putea să fie mai rău".

"Vegetația s-a aprins și s-a extins focul. Bate vântul și s-a extins focul spre noi. M-am speriat".

"Băieţii acolo stingeau focul şi eu când m-am uitat peste gard am strigat chemaţi pompierii. Mă temeam că dacă ajunge la depozitul nostru, era să ardă tot. Vântul bătea şi aducea focul. S-au aprins cauciucurile şi de asta nu-l puteau stinge".

"Noi lucrăm alături şi paznicul ne-a spus că aici este un incendiu. Pompierii finisează şi vom vedea deja ce este cu depozitul nostru".

Pompierii îndeamnă cetățenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă iarba uscată și gunoiul pentru a evita răspândirea focului. 

În situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze numărul 112. 

Dacă ai fost martorul unei situaţii interesante, expediază imaginile surprinse pe adresa contact@publika.md sau prin intermediul opţiunii ŞTIREA TA, de pe site-ul PUBLIKA.MD, iar acestea vor fi văzute de o țară întreagă. Totodată, puteți să ne trimiteți materiale și pe  sau  Whatsapp la telefonul 060 88 11 00. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu