Incendiu pe Aeroportul Chișinău. Cum au simulat pompierii focul la un avion (VIDEO)

Astăzi, echipa salvare şi antiincediu a Aeroportului Internaţional Chişinău împreună cu Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale al Ministerului Afacerilor Interne, au fost implicați în susţinerea exerciţiilor, ce au presupus simularea unei situaţii excepţionale cu caracter aviatic.

Scopul exerciţiilor a urmărit verificarea tranzitului activităţii întreprinderii de la regim normal la unul de situaţie excepţională, precum şi a nivelului de pregătire al serviciilor aeroportului şi instituţiilor cu care interacţionează acesta, vizavi de efectuarea operaţiunilor de salvare şi antiincendiu.

La aplicaţii au participat atît personalul de serviciu al subdiviziunilor companiei “Avia Invest”, Aeroport Handling, MGH Ground Handling, cât şi cel al Detaşamentului Salvatori şi Pompieri sector Botanica, Chişinău.

Obiectivul aplicaţiilor vizate a fost simularea unui incendiu pe teritoriul Aeroportului Chişinău. Conform scenariului, aeronava IL-18 a solicitat alimentarea cu combustibil.

În procesul aprovizionării, s-a produs o defecţiune la echipamentul de alimentare, ceea ce a generat un incendiu cu pericol de răspândire. Exerciţiile au presupus intervenţia echipelor speciale pentru înlăturarea consecinţelor incendiului.

Organizarea anuală a aplicaţiilor speciale de către “Avia Invest”, precum şi a antrenamentelor practice efectuate de către echipa salvare şi antiincendiu, contribuie la sporirea gradului de instruire a personalului, optimizarea procesului de gestiune a situaţiilor de risc precum şi menţinerea la un nivel înalt al siguranţei zborurilor pe Aeroportul Internaţional Chişinău.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu