Incendiu la Londra. Izolaţia folosită la Grenfell Tower este INTERZISĂ în Marea Britanie

Izolaţia folosită la Grenfell Tower, acuzată pentru propagarea rapidă a flăcărilor în incendiul din noaptea de marţi spre miercuri, este interzisă în Marea Britanie, a declarat ministrul britanic de Finanţe Philip Hammond, potrivit ziare.com.

Potrivit lui, anchetatorii vor analiza dacă lucrările de renovare făcute anul trecut la bloc au respectat sau nu normele legale.

El a insistat că Guvernul a emis recomandări de siguranţă după un incendiu din 2009, din Londra, dar va aştepta concluziile anchetei publice înainte de a aduce modificări reglementărilor.

Materialul folosit la izolarea Grenfell Tower, despre care autorităţile cred că a contribuit la propagarea rapidă a flăcărilor, a fost o varianta ieftină, care nu este rezistentă la incendii, a declarat un director al companiei care a produs panourile izolatoare, Omnis Exteriors, citat de The Guardian.

Omnis Exteriors oferă două tipuri de izolaţii: o variantă ignifugă şi alta, mai ieftină cu 2 lire sterline metrul pătrat, care nu este ignifugă. Compania a livrat varianta mai ieftină societăţilor care au izolat Grenfell Tower, a spus directorul John Cowley.

Compania Harley Facades a confirmat că a instalat la Grenfell Tower panourile izolatoare cumpărate de la Omnis.

Viteza cu care s-a propagat incendiul de la Grenfell Tower a generat numeroase speculaţii legate de tipul de izolaţie folosit. Potrivit experţilor, panourile din aluminiu, cu miez din polietilen, un material inflamabil, este posibil să fi alimentat flăcările care au distrus blocul.

Însă ancheta demarată va analiza şi alţi factori care este posibil să fi contribuit la tragedie, inclusiv modul în care au fost instalate scările de evacuare, instalarea barierelor antiincendiu la fiecare etaj şi eventuale găuri rămase în urma renovării, ce ar fi putut permite scânteilor să între.

Cincizeci şi opt de persoane care se aflau în Grenfell Tower în noaptea incendiului sunt date dispărute şi probabil că şi-au pierdut viaţa, a anunţat sâmbătă comandantul Poliţiei Metropolitane, din Londra, Stuart Cundy.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu