Incendiu la liceul Nicolae Milescu - Spătaru din Capitală, după ce un ceainic lăsat în priză a luat foc

Un incendiu minor a pus pe jar liceul "Nicolae Milescu - Spătaru" din sectorul Râşcani al Capitalei. Toţi elevii şi profesorii au fost evacuaţi, după ce un ceainic lăsat în priză în camera femeilor de serviciu a luat foc.

Lecţiile au fost întrerupte, iar angajaţii instituţiei au stins singuri flăcările,  care nu au distrus bunuri. 

Incendiul a izbucnit, în această dimineaţă, în timpul celei de-a doua lecţie, într-o încăpere, unde îşi ţin lucrurile şi iau un respiro femeile de serviciu. Din fericire, angajaţii au observat la timp fumul şi au stins singuri focul, fără ca acesta să se răspândească.

Conducerea instituţiei de învăţământ susţine că sistemul antiicendiu s-a declanşat. Iar toţi elevii au fost evacuaţi, ce-i drept procesul a fost unul anevoios.

"În timpul procesului de evacuare a elevilor, unii dintre ei nu erau preocupaţi să alerteze pompierii, dar fotografiau sau filmau cu telefonul mobil incidentul", a spus şeful-adjunct al liceului "Nicolae Milescu- Spătaru", Pavel Serafimciuc. 

Pe internet au apărut imagini video în timp ce adolescenţii coboară pe scări, iar în interior se observă un fum dens.

Pompierii au fost alertaţi pentru a investiga circumstanţele exacte, care au adus la producerea focului.

"Pompierii fiind la faţa locului au stabilit că este vorba de un scurtcircuit electric. Toate circumstanţele ulterioare urmează a fi stabilite", a spus ofiţerul de presă IGSU, Liliana Pușcașu. 

Administraţia instituţiei spune că scurtcircuitul s-a produs, după ce una dintre femeile de serviciu a lăsat ceainicul în priză şi a plecat.

" A conectat ceainicul, l-a lăsat până să va încălzi apă şi a plecat pentru scurt timp", a spus şeful-adjunct al liceului "Nicolae Milescu- Spătaru", Pavel Serafimciuc.  

Echipa noastră de filmare a încercat să vorbească cu o servitoare, dar ea a refuzat.

"Daţi-mi pace!"

În urma acestui caz, şeful-adjunct al liceului "Nicolae Milescu-Spătaru" a declarat că femeia de serviciu, care s-ar face vinovată de producerea incidentului, va fi pedepsită. Iar toţi elevii vor fi instruiţi, din nou, cum să reacţioneze în caz de incendiu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu