INCENDIU într-un sat din Cahul. Au intervenit cinci autospeciale şi 22 de pompieri (VIDEO)

Alertă în satul Chircani, comuna Cucoara, raionul Cahul. Acoperişul unei case a fost cuprins de flăcări, iar la faţa locului a intervenit inițial o autospecială. Astfel, pompierii au stabilit că incendiul care a cuprins acoperisul unei locuințe, cu suprafața de 40 metri pătrați, s-a răspîndit, în condiții de vânt puternic, către o suprafață considerabilă de iarbă uscată.

Astfel, au fost cerute ajutoare, astfel încât pentru stingerea focarelor, au acționat în total cinci autospeciale, cu un efectiv de 22 pompieri. În urma incendiului, a fost afectateă de foc o suprafață de 7 ha de iarbă.

Totodată, au fost salvate bunurile materiale din casă, acoperișul căreia a fost cuprins de foc, dar și alte două anexe locuibile și alte obiecte din acele gospodării.

De menționat, că suplimentar la fața locului au intervenit și reprezentanți ai formațiunilor de protecție civilă din comună, cu un tractor și cisternă.

În urma incendiului, nimeni nu a avut de suferit, iar pompierii recomandă prudență maximă în aceste condiții de umeditate redusă și rafale de vânt. Este interzisă igienizarea teritoriilor prin ardere și aruncarea la întîmplare a surselor de foc, pentru evitarea unor astfel de incendii.

Potrivit statisticii, în ultimele 24 de ore, în republică pompierii au intervenit în 34 de cazuri, pentru stingerea focarelor de vegetație, intervenții care au avut loc în raioanele Cimișlia, Ocnița, Edineț, Orhei, Ungheni, Căușeni, Florești, Fălești, Hîncești Nisporeni, Ialoveni și UTA Găgăuzia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu