INCENDIU într-un bloc de locuit din Capitală. O femeie a murit, iar trei copii au fost transportaţi la spital (FOTO)

Embed:

 

Un incendiu a izbucnit în această dimineaţă, într-un apartament de pe strada Sarmisegetuza din sectorul Botanica al Capitalei. În timpul intervenției, pompierii au evacuat o femeie de 73 de ani din apartamentul cuprins de flăcări. Aceasta s-a ales cu arsuri și a fost transportată la spital, unde a murit. Doi bebeluşi din apartamentul vecin s-au intoxicat cu fum şi au ajuns la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.

Focul a izbucnit într-un apartament cu două camere de la etajul trei în care erau păstrate bunuri vechi. La fața locului au intervenit trei echipe de pompieri și salvatori. Incendiul a distrus tot ce se afla în locuinţă. Sergiu Răileanu, tatăl unuia dintre copiii care s-au intoxicat cu fum și a fost transportat de urgență la spital, povesteşte că atunci când s-au trezit din somn apartamentul şi coridoarele erau pline de fum.

”Eu m-am trezit, fiindcă copilul de opt luni de zile a început a plânge.Totul era, de la etajul doi și până sus, tot era numai fum. Eu primul lucru pe care l-am făcut, am luat copilul și am ieșit afară".

Potrivit locatarilor, victima locuia singură și obișnuia să adune vechituri în apartament.

”Această femeie mereu aducea lucruri vechi și fuma în casă. În fiecare zi, câte cinci sacoșe pline căra în apartament. E groaznic. În apartament a fost așa un fum puternic de nici nu puteai să stai".

Din cauza fumului dens şi a flăcărilor puternice, salvatorii au evacuat mai multe persoane din apartamentele vecine.

”Încetișor am început să ieșim. Eu mă gândeam că dacă mai fac doi-trei pași, nu mai ies de aici. Nu aveai cum să respiri".

”Apartamentul este la al cincilea etaj și acolo e fum. Am deschis toate ferestrele şi ușile pentru a se aerisi. A rămas doar să aerisim, cred că peste o zi se va aerisi".

Potrivit Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, focul a fost localizat în aproximativ o oră.

”În timpul intervenției, pompierii au evacuat o femeie din apartamentul afectat de foc, fiind preluată în mod de urgență de medici. Iar potrivit datelor parvenite ulterior, aceasta a decedat în drum spre spital. În urma incendiului, focul a distrus mai multe bunuri materiale învechite din două camere”, a comunicat ofițerul de presă IGSU, Daria Neceaeva.

În prezent, cei doi bebeluși, unul în vârstă de șapte luni și altul de opt luni se află la Institutul Mamei și Copilului din municipiul Chișinău.

Potrivit medicilor, ambii se află în stare stabilă.

”Starea lor s-a îmbunătățit, dinamica este pozitivă, starea generală satisfăcătoare. Primul copilaș va fi în scurt timp, externat, al doilea se mai reține la noi sub monitorizare, pentru că mai avem o etapă de diagnosticare”, a spus  vicedirectorul IMSP, Valentina Rotaru.

Cauza și circumstanțele în care s-au produs incendiul urmează a fi stabilite de specialiști.

loading...

Lasă un comentariu