INCENDIU INFERNAL în Australia. Peste DOUĂ MII de pompieri s-au luptat cu flăcările devastatoare (VIDEO)

Embed:
Peste 2.000 de pompieri încearcă să stingă câteva zeci de incendii de vegetaţie care au devastat zone întinse din statul Victoria, în sud-estul Australiei, informează cotidianul The Guardian.

Potrivit autorităţilor, luni, în zona de est a statului Victoria erau 19 incendii de vegetaţie, astfel că mai multe şcoli din regiune au fost închise din cauza riscurilor.

Cel mai periculos este un incendiu izbucnit vineri în zona parcului statal Bunyip, care a devastat deja 12.000 de hectare de vegetaţie şi ameninţă un număr mare de comunităţi. Persoanele din comunităţile ameninţate de incendiu au fost evacuate.

Eforturile de stingere a incendiilor sunt îngreunate de temperaturile ridicate şi vântul puternic, în special în zonele mai înalte în apropiere de oraşul Dargo.

Michael Efron de la Biroul de Meteorologie din Australia a declarat că abia miercuri se va înregistra o răcire a vremii în partea de est a statului Victoria, însă se va consemna şi o înteţire a vântului şi descărcări electrice, astfel că există riscul ca fulgerele să provoace noi incendii de vegetaţie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu