INCENDIU DEVASTATOR la Londra: 12 persoane şi-au pierdut viaţa, alte 70 sunt internate în spitale (FOTO/VIDEO)

Embed:

(UPDATE 19:10) Autorităţile din Londra anunţă că în urma incendiului devastator care a cuprins un bloc de locuinţe au decedat 12 persoane. 

(15:23)Şase oameni au fost confirmați morţi, iar peste 70 au fost spitalizaţi, în urma incendiului uriaş care a cuprins un bloc de locuinţe din Londra. Medicii susţin că 20 dintre victime sunt în stare gravă.

Cele 24 de etaje au ars ca o torţă timp de peste nouă ore. Presa scrie că în clădire locuiau între 400 şi 600 de oameni, iar pompierii cred că numărul victimelor va creşte.

Nu se cunosc, deocamdată, cauzele flăcărilor, însă una dintre ipoteze este explozia unui frigider şi materialele folosite pentru renovarea fațadei clădirii.

"Este un incident fără precedent. Nu am văzut așa ceva în 29 de ani de când sunt pompier", a spus şeful brigadei de pompieri din Londra, Dany Cotton. 

Locatarii care au reuşit să se salveze au povestit cu groază despre vâlvătaie. Unii au fost nevoiţi să sară peste geam pentru a scăpa teferi.

O femeie şi-a aruncat copilul de la etajul nouă pentru a-l salva, iar cineva de jos l-a prins. Un alt copil a fost aruncat de al şaselea etaj.

Clădirea a fost construită în 1974 şi a fost renovată recent. Focul a pornit la etajul doi în jurul orei 03:00, ora Moldovei. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit peste 200 de pompieri şi 40 de autospeciale.

Potrivit BBC, anterior locatarii au semnalat autorităţilor că există probleme la sistemul antiincendiu, care au rămas însă fără rezolvare.

Totodată, în clădire există doar o intrare şi o ieşire, iar din acestă cauză evacuarea locatarilor a fost fost dificilă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu