Incendiu devastator în Spania. Mii de hectare au fost distruse de flăcări

Un mare incendiu de pădure, ce pare provocat și care a mistuit peste 6.000 de hectare, face ravagii în provincia spaniolă León (nordul Spaniei), la stingerea sa participând atât mijloace terestre cât și aeriene, scrie digi24.ro.

Virulență flăcărilor care au izbucnit miercuri noapte a obligat evacuarea a 80 de persoane din trei mici localități ale provinciei din cauza fumului gros.

Surse ale Departamentului mediului ale provinciei autonome Castilla și León au declarat pentru EFE că a fost o noapte foarte grea și s-a reușit să se controleze fronturile de est, vest și sud, dar nu și zona de nord unde au izbucnit prima oară flăcările.

Mijloacele aeriene s-au alăturat echipelor de intervenție la primele ore al zilei. Un număr de 300 de pompieri participă la stingerea flăcărilor, ajutați de alte câteva sute din partea Armatei, Gărzii Civile și Crucii Roșii.

Potrivit experților, orografia terenului, vântul și seceta extremă împiedică stingerea focului și fac să crească pericolul.

Spania a înregistrat anul acesta un număr mai mare de incendii decât în aceeași perioadă a anului trecut. Până la 31 iulie, au fost contabilizate 8.785 de incendii de pădure, potrivit datelor Ministerului Agriculturii, Pescuitului, Alimentației și Mediului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu