Incendiu devastator în oraşul Odesa din Ucraina. Opt oameni au murit

Embed:

Un incendiu devastator s-a produs noaptea trecută în oraşul Odesa din Ucraina. Opt oameni au murit din cauza flăcărilor care au cuprins un hotel, iar cel puţin 10 au fost răniţi. În momentul izbucnirii focului, în clădire se aflau 200 de oameni. Cei mai mulţi au fost evacuaţi la timp. 13 unităţi tehnice şi 65 de salvatori au luptat aproape trei ore pentru a stinge vâlvătaia, a cărei cauză este, deocamdată, un mister. Se ştie doar că totul a pornit de la etajul doi.

"Şapte victime au fost aduse cu ambulanţa la spital. Şase dintre acestea sunt în stare foarte gravă şi au fost internate în secţia Anesteziologie şi Reanimare. Cea de-a şaptea, cu răni de gravitate medie, a fost internată în Secţia Arsuri", a spus medicul, Alexandr Stavratii.

Nu departe de locul unde s-a produs incendiul a fost creat un punct temporar de adăpost. 150 dintre clienţii hotelului stau în câteva autobuze puse la dispoziţie de autorităţile locale, fiind ajutaţi de voluntari şi psihologi. Imaginile după incendiu sunt dezolante. Focul a distrus tavanul, iar în unele locuri chiar s-a prăbuşit.

Au ars bucăţi din pardoseală şi obiecte de mobilier. Tokyo Star, despre care presa ucraineană scrie că ar fi fost cel mai ieftin din Odesa, urma să fie supus unei verificări a Serviciului Situaţiilor Excepţionale de Stat încă în luna iulie, dar acest lucru aşa şi nu s-a mai întâmplat.

"Serviciul de Urgenţă de Stat planifica să efectueze un audit la acest hotel. Administratorul a motivat că se schimbă forma de proprietate şi nu a permis expertului să facă verificări", a spus directorul ISU din Odesa, Pavel Afanasiev.

După această tragedie, preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a reacţionat pe Facebook, subliniind că administratorul hotelului trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat şi că va monitoriza personal cum decurge ancheta.

În context, Vadim Ciornîi, cel care gestionează afacerea a spus pentru Radio Svaboda că indiferent cine va fi găsit vinovat, va plăti pagubele produse. Pe marginea acestui caz a fost iniţiată o cauză penală.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu