Incendiu de vegetaţie pe Insula Maui din Hawaii. Mii de locuitori şi turişti au fost evacuați

Mii de locuitori şi turişti de pe Insula Maui din Hawaii au primit joi ordin de evacuare din două zone de coastă din cauza propagării unui incendiu de vegetaţie, au anunţat oficiali şi mass-media locale, scrie agerpres.ro.

Incendiul care a cuprins valea centrală din Maui se afla joi seara în afara controlului, a anunţat primarul Insulei Maui, Mike Victorino, într-o conferinţă de presă, precizând că pompierii au monitorizat situaţia în cursul nopţii însă a fost prea periculos să se lupte cu flăcările în întuneric.

"Nu putem lupta cu focul în seara asta. Nu putem trimite pompierii într-o situaţie periculoasă", a declarat el.

O imagine din satelit oferită de Serviciul Naţional de Meteorologie în care se putea vedea un fum gros deasupra insulei a fost postată de mass-media locală pe reţelele sociale.

Incendiul de vegetaţie a fost raportat joi la ora 10:30 locală, iar rafalele de vânt de 30 de km/h au înteţit flăcările, au anunţat oficiali. Două elicoptere ale serviciilor de pompieri au aruncat apă pentru a încerca să stingă incendiul.

Deşi mii de persoane au primit ordin de evacuare, nu se ştie exact câţi oameni au părăsit zonele de coastă Maalaea şi Kihei din vestul Insulei Maui. Potrivit mass-media, circa 500 de persoane se aflau joi seara în trei adăposturi. Totodată, 200 de câini şi pisici au fost mutaţi de la un adăpost de animale ameninţat de flăcări.

Aeroportul Kahului a fost închis pentru scurt timp şi zborurile au fost deviate din cauza fumului care a condus şi la închiderea a două autostrăzi. Operaţiunile au revenit la normal în jurul orei 19:00, a informat mass-media.

Nu au fost raportate cazuri de persoane rănite sau clădiri avariate, însă au existat utilaje agricole distruse de flăcări, a informat HawaiiNewsNow.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu