Incendiu de vegetație în România. Arde o pădure în munții Vulcan

Pompierii de la ISU Alba au intervenit astăzi pentru stingerea unui incendiu izbucnit în zona Buceș – Vulcan. Pentru lichidarea focului care a cuprins mai multe hectare de pădure a fost trimis și un avion Spartan, scrie libertatea.ro.

Pompierii de la ISU Alba acționează de ora 08.00 cu un ofițer, 11 subofițeri, două autospeciale de intervenție cu capacitate mărită de trecere, împreună cu angajații de la Ocolul Silvic Abrud, SVSU Abrud și SVSU Ciuruleasa pentru stingerea unui incendiu de pădure/litieră în munții Vulcan (zona Buceș-Vulcan).

Pentru localizarea și lichidarea incendiului, în zonă a fost trimis și un avion Spartan. De asemenea, pentru coordonarea acțiunilor de intervenție din teren se deplasează la fața locului, Prefectul de Alba, Dănuț Hălălai și Inspectorul Șef, Lt.col. de la ISU Alba, Costea Ovidiu, arată sursa citată. Conform datelor furnizate, în județul Alba sunt afectate trei hectare de pădure.

Potrivit ISU Alba, incendiul a izbucnit pe teritoriul județului Hunedoara marți, 22 octombrie, iar în prezent se acționează cu forțe de la ISU Hunedoara în județul Hunedoara și cu forțele mai sus amintite în județul Alba. Potrivit ISU Hunedoara, incendiul de pădure se manifestă pe aproximativ 5 hectare de lăstăriș și doborâturi dintr-o pădure de foioase și rășinoase. Pompierii au ajuns la locul în care se dezvoltă incendiul după mai multe zeci de minute de mers pe jos prin zona împădurită.

În județul Hunedoara, mai arde și pădurea aflată pe teritoriul satului Petros, la granița Parcului Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina. Incendiul a afectat litiera și vegetația de la baza pădurii.

A fost necesară survolarea zonei afectate de incendiu cu un avion al Aeroclubului Săulești, iar în urma intervenției s-a constatat că arderea se manifestă pe aproximativ 15 hectare de pădure de foioase și rășinoase.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu