Incendiu de vegetaţie în apropierea satului Chişcăreni (VIDEO)

Embed:

Un câmp din Chişcăreni, Sângerei este cuprins de foc. 

Potrivit martorilor oculari, incendiul a izbucnit după ce agricultorii incinerează resturile vegetale rămase din recoltele din anul precedent.

Aceasta este o practică frecventă în Moldova, iar anual, în mai multe localităţi oamenii dau foc la câmpuri.

În ultimele 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au intervenit la lichidarea a 56 focare de vegetație aprinsă. Potrivit datelor operative, în urma incendiilor de vegetație au fost afectate 850 ha de teren. Pompierii au intervenit în mai multe localități din țară, inclusiv și în Chișinău, comuna Trușeni unde focul a afectat 10 ha.

În partea centrală a țării focul a nimicit 29 ha de teren în raionul Ialoveni, satul Costești, 20 ha în raionul Orhei, satul Donici, dar și 15 ha la Anenii Noi, satul Țînțăreni.

Totodată, în nordul țarii salvatorii au stins 50 ha de vegetație la Fălești, satul Toxobeni. Mai multe suprafețe de teren au fost afectate de flăcări în UTA Gagauzia. Astfel pompierii au stins peste 20 ha de iarbă uscată în preajma orașului Vulcănești. Mai multe incendii de vegetație uscată au fost înregistrate la Cantemir, Edineț, dar și Călărași.

Angajații IGSU îndeamnă oamenii să respecte regulile antiincendiare la utilizarea focului deschis. În condiții de umiditate redusă și vînt salvatorii recomandă cetățenilor să evite aprinderea gunoiului, vegetației și mireștei uscate în apropiere spațiilor forestiere și a celor de locuit pentru a evita incendiile de proporții, dar și pagube materiale.

În ultimele 24 de ore angajații IGSU au intervenit în 89 situații de risc printre care lichidarea focarelor de ardere, deblocări de uși și alte cazuri de urgență.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu