INCENDIU DE PROPORŢII la Londra. Un bloc de locuit cu 27 de etaje, cuprins de FLĂCĂRI URIAŞE. Clădirea se poate prăbuşi

Embed:

(UPDATE 14:06) Şase oameni au fost confirmați morţi, iar peste 50 au fost spitalizaţi, în urma incendiului uriaş care a cuprins un bloc de locuinţe din Londra. Cele 27 de etaje au ars ca o torţă timp de peste nouă ore. Presa scrie că în clădire locuiau între 400 şi 600 de oameni, iar pompierii cred că numărul victimelor va creşte. Nu se cunosc, deocamdată, cauzele flăcărilor, însă una dintre ipoteze este explozia unui frigider şi materialele folosite pentru renovarea fațadei clădirii. 

(07:10)I ncendiu devastator într-un bloc de locuit din vestul Marii Britanii. Flăcările au cuprins toate cele 27 de etaje şi se presupune că în interior au rămas blocaţi oameni. Deocamdată, două persoane au avut nevoie de ajutorul medicilor după ce s-au intoxicat cu fum. 

Potrivit jurnaliştilor de la CNN, mai mulţi locatari s-au aruncat peste geam la scurt timp după izbucnirea incendiului. Locatarii care au reuşit să se salveze au povestit cu groază despre vâlvătaie. Autorităţile nu ştiu, deocamdată, câţi oameni au rămas blocaţi în clădire însă, în total, în cele 120 de apartamente locuiesc peste 200 de persoane. 

"A fost groaznic, deoarece am văzut familii care strigau şi oameni în vârstă. Unii stăteau la fereastră şi voiau să sară în gol."

Focul a pornit la etajul doi în jurul orei 03:00, ora Moldovei. Autoritățile susţin că există riscul ca blocul să se prăbuşească. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit peste 200 de pompieri şi 40 de autospeciale. 

"Din păcate, pot confirma că există mai mulți morți. Nu pot spune, deocamdată, care este numărul acestora, întrucât clădirea este una de dimensiuni mari.", a declarat Dany Cotton, şeful brigadei de pompieri din Londra.

Potrivit BBC, anterior locatarii au semnalat autorităţilor că există probleme la sistemul antiincendiu, care au rămas însă fără rezolvare. Totodată, în clădire există doar o intrare şi o ieşire, iar din acestă cauză evacuarea locatarilor este dificilă. Clădirea a fost construită în 1974 şi a fost renovată recent. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu