INCENDIU de GROAZĂ la Vulcăneşti. Oraşul, CUPRINS de FUM NEGRU şi DENS. Ce spun martorii (VIDEO)

Embed:

Un incendiu de proporţii a izbucnit azi-dimineaţa în oraşul Vulcăneşti la un complex de depozite unde erau păstrare anvelope, piese auto, şi motorină. Flăcările s-au extins cu repeziciune şi au distrus opt garaje auto. Din fericire, nicio persoană nu a avut de suferit.

Aceste imagini au fost surprinse de un şofer, care trecea prin zonă. Fumul dens a fost observat şi de localnicii, care au apelat imediat Serviciul Unic 112.

Unul dintre paznici susţine că flăcările s-au extins din cauza materialelor uşor inflamabile, păstrate în garaje.

"Toţi păstrau motorină, piese auto, anvelope. Bine că au stins focul repede, deoarece în apropiere erau parcate maşini. Uitaţi-vă până unde s-a scurs motorina. Oamenii aveau şi câte o tonă jumătate de motorină, butelii de plastic. Pierderile sunt foarte mari."

"Am văzut că ardea. Fumul a fost mai înalt decât aceşti pomi şi s-a dus în acea parte."

Două din cele zece camioane, care în timpul incendiului erau parcate în zonă, au fost uşor avariate. Unii dintre proprietari tocmai îşi cumpăraseră anvelope noi de vară.

"Pompierii au două versiuni. Ei spun că flăcările au izbucnit fie din cauza unui scurt circuit, fie din cauza nerespectării regulilor de securitate. Posibilitatea incendierii intenţionate a fost exclusă."

"Până la izbucnirea flăcărilor acolo erau oameni care şi-au făcut plinul şi s-ar putea să fi vârsat motorină. Au plecat şi dupa asta totul s-a început", a zis Mihail Popa, şeful staţiei de pompieri Vulcăneşti.

"Se pare că incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit. Pentru prima dată ni se întâmplă aşa ceva."

Unii localnici au alte versiuni, decât cele oficiale.

"Din senin nimic nu se aprindă. Nu exclud că e o reglare de conturi. Deja ne temem."

Pentru stingerea focului au intervenit şapte echipaje ale pompierilor. Oamenii legii urmează să stabilească circumstanţele exacte ale incendiului, dar şi prejudiciile cauzate.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Depozitul cu motorină şi anvelope uzate din preajma oraşului Vulcăneşti, care a ars în această dimineaţă, s-ar fi aprins de la un camion parcat apropiere. Este versiunea poliţiştilor, dar neconfirmată, deocamdată,  de către salvatori.

Fumul dens a fost observat în jurul orei 07:00 de către localnicii, care au apelat imediat Serviciul Unic 112. Veniţi la faţa locului, pompierii au stabilit că au luat foc anvelopele depozitate în interior şi mai multe recipiente cu motorină. 

"Pompierii au reuşit practic într-o oră şi jumătate să lichideze incendiul fără ca acesta să obţină răspândire. În urma arderii, nimeni nu a avut de suferit. Toate circumstanţele şi cauza producerii incendiului urmează să fie stabilită", a menţionat Liliana Puşcaşu, ofiţer de presă al IGSU.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu