INCENDIU DE AMPLOARE în Chișinău! Două persoane au fost transportate la spital cu arsuri grave la mâini

Embed:

Incendiu de proporții în Chișinău. Doi bărbați, de 24 și 54 de ani, au fost transportați la spital cu diferite arsuri, după ce un restaurant din sectorul Râșcani a fost cuprins de flăcări. Victimele au ajuns la Spitalul Clinic de Traumatologie si Ortopedie cu arsuri la mâini. Echipele de pompieri au luptat cu focul mai mult de o oră.

Cu puţin timp înainte de izbucnirea incendiului, în local a avut loc o cerere în căsătorie. Tânărul, care şi-a cerut iubita de soţie, spune că se afla cu un prieten afară, iar când a intrat în restaurant a răms şocat de ceea ce a văzut.

"Am văzut flacăra, care ardea şi toată lumea era în panică să iasă afară. Ardea pe jos, podeaua şi deja se ridicau flăcările sus pe draperii, pereţi. Un chelner a încercat cu un stingător să stingă, dar fără şanse", a spus un martor. 

Logodnica tânărului i-a povestit că focul ar fi izbucnit de la un șemineu, după ce unul dintre chelneri ar fi vărsat alcool.

"Din chelneri a vrut să alimenteze acolo cu gaze sau altă soluţie şi a izbucnit incendiul" susţine un martor. 

Până la venirea pompierilor, doi bărbaţi au încercat să stingă focul şi s-au ales cu arsuri. Ulterior, ei au fost transportaţi la spital.

"Traumatismul nu prezinta un pericol pentru viaţa şi pentru sănătate. Li s-a acordat asistenta medicală specializată dupa ce pacienţii au refuzat internarea", a declarat Octavian Cirimpei, şeful secţiei Leziuni termice.

Flăcările s-au extins pe o suprafață de aproximativ 200 metri pătrați din interiorul și acoperișul restaurantului.

"La fața locului au intervenit patru autospeciale ale salvatorilor și pompierilor, inclusiv trei echipaje de protectori, care au lucrat în interior. Ajunși, pompierii au stabilit că iese fum dens din interiorul localului", a declarat Liliana Puşcaşu, ofițer de presă IGSU.

Specialiștii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență urmează să efectueze cercetări, pentru a stabili circumstanțele și cauza exactă a producerii incendiului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu