Incendiile fac victime în Briceni. Un bărbat a murit, iar o femeie a fost salvată din flăcări în ultima clipă

Embed:

Un bărbat a murit, iar o femeie a ajuns la spital în urma incendiilor care le-a cuprins casele noaptea trecută.

Primul caz a avut loc în localitatea Bulboaca, raionul Briceni. O femeie în vârstă de 85 de ani a avut de suferit fiind salvată din flăcări. Ea s-a ales cu intoxicația căilor respiratorii fiind internată la spitalul raional.

Potrivit primelor informații, incendiul a afectat căptușeala tavanului dintr-o odaie, iar primele cercetări arată că focul a pornit cel mai probabil de la canalul de evacuare a fumului a sobei de încălzit.

Un alt incendiu a luat o viaţă în satul Medveja, raionul Briceni. De această dată pradă flăcărilor a căzut un bărbat în vârstă de 73 de ani, care a fost găsit carbonizat de pompieri. Conform primelor cercetări, incendiul a afectat bunurile dintr-o odaie.

Focul a fost stins de pompierii unității de salvatori din Briceni. Circumstanțele și cauza incendiului urmează a fi stabilite.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii să respecte cu strictețe normele antiincendiare pentru a evita producerea tragediilor, în special la utilizarea surselor de încălzire și exploatarea canalelor de evacuare a fumului.

În caz de defecțiune a acestora este indicată reparația urgentă și folosirea acestora doar după verificarea prealabilă.

Conform datelor IGSU de la începutul anului 2018 în Republica Moldova au avut loc 1.520 de incendii în care și-au pierdut viața 95 de oameni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu