Incendiile fac prăpăd în Portugalia şi SUA! Oamenii, nevoiţi să fugă din calea focului

Embed:

Incendiile de pădure fac prăpăd în Portugalia. Flăcările au mistuit deja mai multe sute de hectare şi ameninţă zonele rezidenţiale. Situaţia nu este mai bună nici în statul american Idaho. Din cauza incendiilor, mii de case au fost evacuate din oraşele Hailey şi Ketchum.

Peste 500 de pompieri au fost mobilizaţi pentru a stinge mai multe incendii de pădure în nordul şi centrul Portugaliei, precum şi pe insula Madeira, unde un spital a trebuit să fie evacuat preventiv. Cea mai gravă situaţie este în oraşul Monte. Aici focul a distrus deja 10 locuinţe. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Potrivit autorităţilor, aproape 17 mii de hectare de pădure au fost mistuite de flăcări în primele şapte luni ale acestui an.

Iar în statul american Idaho, peste 37 de mii de hectare de pădure au ars în urma incendiilor. În lupta cu flăcările sunt implicaţi peste 1.300 de pompieri. Autorităţile au anunţat că incendiile se extind cu repeziciune şi au decis evacuarea a 2.500 de case din oraşele Hailey şi Ketchum.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu