Incendiile din Australia au început să scadă din intensitate

Embed:

Incendiile din Australia au început, în sfârşit, să scadă din intensitate. Deşi mai multe focare nu au fost încă localizate, pompierii sunt optimişti şi spun că situaţia este sub control.

"Acum că vremea s-a mai răcorit, flăcările au mai scăzut din intensitate. Acum suntem în stare să localizăm focarele şi să trecem în ofensivă", a spus Dale McLean, pompier.

Dar stingerea incendiilor nu înseamnă sfârşitul problemelor pentru Australia. În cele trei luni de la izbucnirea flăcărilor, au fost făcute scrum peste două mii de case. Pentru operaţiunea de restabilire a ordinii în localităţi au fost mobilizaţi şi o sută de militari din Papa Noua Guinee.

"Sunt nerăbdător să merg acolo şi să ofer o mână de ajutor surorilor şi fraţilor noştri din Australia."

O altă problemă pentru autorităţile australiene este şi protejarea faunei, extrem de afectată de incendii. Potrivit estimărilor, flăcările au provocat moartea a peste un milion de animale sălbatice. Însă cele care au reuşit să supravieţuiască, riscă să moară de foame. Pentru a evita o nouă tragedie, salvatorii aruncă peste păduri mii de tone cartofi şi morcovi.

Incendiile de vegetaţie din Australia au afectat până acum o suprafaţă de 10,3 milioane de hectare.

loading...

Lasă un comentariu